Best Friend

Asalamualaikum

Bak kate orang, FriendShip never END.
begitu juga i. I ade seorang kawan yang sangat lah baik. susah tau nak dapat kawan mcm dia.

Agak ye da xade kot. sebab bagi i die sangat memahami dan paling best die tak KEDEKUT oke
tak berkire langsung.
That why i sayang die.

Bia tak cantik tapi hati tu yang penting. susah kot na dapat zaman skg ni.
Zaman skg ni muke je cantik tapi hati belum tentu cantik mcm muka.memang la ta semua tapi kebanyakan lah..

Bagi i dia perfect.Familly first.Selalu utamankan family.
aww sweet je :D


ta daaaa ni dia :D


Time ni kiteorang lepak Tasik Titiwangsa,kuala Lumpur.


Sweet ye an an :p



Nama dia NORSHAZLIN NORMAN


Sayang die oke.
hehe mean die lebih sikit lah 



Time ni kat GENTING HIGHLAND
please ignore muke minta penyepak tu :p
dala gemuk --'
dish dish


Ni latest kiteorang hag out.
suke gila pic ni tapi sayang ta berapa cantik.

Btw i memang suka berkawan. semua i sayang tapi die ni lebih sikit.
Tak bemuka-muka dan xbelagak.
simple je and senang sembang dgn dia.

Owh shasha i sayang u tau.
dia suka makeup dan suka buat rambut. dia sifu i untk itu semua hahaha:p
sebab i bukan jenis pandai berdandan.tapi die aja i semua tu :D

love u dalin
BFF

TC girl's

Genting Highland

Asalamualaikum

Last week Pn noya dgn En shah dating kat genting :p
hehehe da lama kot ta dating berdua.
biasa ber3.

Ceh act g genting bukan buat ape pun. Lepak je... ambil angin.

Lets picture talk.


lepak luar genting dekat dgn themaPark


otw ke keta na balik.
setelah bosan ronda2 indoor.



owh fav ! cokelat strawberry
1 cup RM 12
layan gileee da lama xmakan. btw strawberry die fresh dan baru dipetik sebab rase die baru lg.



oke abaikan muke innoying tu :p



awww special picture youuu
picture ni da bape tahun yg lepas.
mase ni muda lagi dan belum khawin kiteorang g holiday.

sweet rindu time ni daddy :p
love you.

Dulu i rajin la turun naik turun naik genting. skg ni bile da anak susah sikit. dan jarang da naik.
kalau dulu setahun tu 4 5 kali kot naik.
hehe BEST tu je tempat i selalu pergi dating.





Cerita Artis :



Asalamualaikum

Siapa ta kenal Neelofa ?
artis yg penuh kontroversi ni na kalahkan Azwan Ali ke?
Na kate femes. Ramai yg ta kenal pun.
munkin sebab muke cantik dan pandai cukup untk Neelofa menempah nama diDunia seni.

Lately ni Neelofa bergaduh dgn Analza.
masing2 dari DEWI REMAJA then sejak tu juga la dorg ni bermasam muka.

Kes 1 : Neelofa tidak puas hati dgn kemenangan TASHA SHILLA ABPP12
neelofa dikhabarkan telah memerli Tasha dgn mengatakan 'next time kita beli berita harian 1 lori ye'

Kes 2: pakaian NONA tidak mengikut tren
neelofa telah mengupdate status ye dgn mengatakan pakaian di NONA tdk sesuai dgn nya.
Pihak tv3 agak tersinggung dgn kenyataan yg diupdate di twitter itu.

Kes 3 : bermasam muka dgn ANZALNA NASIR



Lebih banyak dengar yg BURUK dari yg BAIK pun xelok juga.
kot iye pun na femes ta pyh la kontroversi sana sini.
DATO SITI NURHALIZA pun xperlu kontroversi untk femes.

Nak naik biar dr cara yg baik.

grrrr ta suka la sebenarye na update psl artis2 ni. bukan hobby !
tp da dga byk cite sgt2 pun xbest.

*kalau cantik bijakpandai tapi hati ta selembut muke pun xcantik juga.
malas na dengar lg cite artis ni --'

BYE

Pengalaman interview orang

Asalamualaikum

Akhirnya,i dapat juga sebuah kedai yang sanggup beri kerjasama untuk final projek i.
Pilihan yg i dapat :
Kedai sukan
Kedai perabot
Pusat urut
Kedai wirring
Agen pekerja asing
Dan bla bla

Memandangkan 1 pun i xminat. na ta nak kene buat.
Pilihan pertama Kedai perabot.
Puya banyak i g interview semata-mata minta kejasam utk my final projek. masing-masing ta nak.
i buat free kot. Bukan senang org na buatkn free.
bukan salah dorang maybe dorang ta paham.
dorang tu *ORANG CINA
sebab yg byk jual perabot sume org cina.susah na jumpa org melayu.
na tegelak pun ade. puya formal i g tanya then explain 1 1 tu pun xnak.
ok itu sume pengalaman.

Then second choice : Pusat urut
Alhamdulillah dapat.
EN naz owner kedai tu beri kebenaran utk i buat final projek i.
TQ so much.

Kedai EN naz ni jauh sikit la dr rumah. kat kajang.
nama kedai die  SPA IDAMAN
Harap2 lecture i setuju utk i buat kedai ni. sebab bukan mudah utk i berdepan dgn orang apatahlagi utk interview org.
MENCABAR kot terasa pecah otak bile bercakap formal.

Memang projek ni betul2 mencabar. itu baru permulaan!
so, cayok cayok noya!
ngeee :p

Good Luck ^^

Photoshop

Asalamualaikum

Masa sem 1 2 je pakai adobe ni then bile da lama2 adobe ni pun dilupakan.
ceh poyo jep :p

firstly pakai memang ta tahu pape.
jakun jap then lama2 try oke la tahu la juga besic mcm mane.
BEST!

Dan mula la ketagih na guna lagi.
mula2 try edit muke sendiri memandang muke berjerawat. dan lama2 mula try menDesign.

So far oke tp skill masih lagi ditahap lemah. perlu lagi belajar.

Ieda ada buat banner untuk butik die. so bile tgk waaa cantik.
rase na buat tapi ta jadi.

Ini hasil die.


Ni 2 gambar yg berbeza. posisi sama menghadap ke kanan.
tapi i edit 1 menghadap ke kiri.
so jadi la picture mcm ni.


Act picture ni pun na buat mcm kat atas tu. tapi Background die terlalu compact so boleh edit mcm ni je. oke la daripada kosong letak la square kaler2 dan letak teks sikit.
Jadi la gambar mcm kat atas tu. (Y)



TC bye